News

Overvejelser ved Valg af 3D Printer til Erhvervsmæssig Anvendelse

Overvejelser ved Valg af 3D Printer til Erhvervsmæssig Anvendelse

Overvejelser ved Valg af 3D Printer til Erhvervsmæssig Anvendelse

Links til vidoerne, kommer læmngere nede.

 

Inden for erhvervslivet er 3D printerteknologi blevet en uundværlig ressource for en lang række brancher, fra produktudvikling til produktion og prototyping. Men med det store udvalg af 3D printere på markedet kan det være en udfordring at finde den rette model, der passer til ens virksomheds specifikke behov. Her er nogle vigtige overvejelser, man bør gøre sig, når man skal vælge en 3D printer til erhvervsmæssig anvendelse:

 

  1. Pris: Pris og kvalitet hænger ofte sammen, også inden for 3D print verdenen. Ønsker du en brugervenlig arbejdshest, hvor du kan printe time efter time, skal man som oftes kigge på printere i et budget hen af 20.000 kr og op efter. Du kan også købe en af de billigere 3D printere, hvis du er fix på fingrene og ikke bange for at skulle opgradere og vedligehold en masse selv. Men hos 3D Eksperten ved vi også at tid koster penge, så vores anbefaling går helt klart til de industrielle 3D printere, som er udviklet lige netop til formålet. 

  2. Printekapacitet og -størrelse: Det første skridt er at vurdere, hvilke størrelser og typer af genstande, du forventer at printe. Er det små, detaljerede komponenter, eller større prototyper? Vælg en printer med tilstrækkelig printekapacitet til at imødekomme dine behov.

  3. Materialekompatibilitet: Forskellige 3D printere understøtter forskellige materialer såsom PLA, ABS, PETG, ASA osv. Vælg en printer, der er kompatibel med de materialer, der passer til dine applikationer. Hvis din virksomhed har brug for materialer som metal eller nylon, skal du sikre dig, at printeren understøtter disse materialer.

  4. Software og brugervenlighed: Overvej den medfølgende software og hvor intuitiv den er at bruge. For virksomheder er det vigtigt at have software, der nemt kan integreres i eksisterende arbejdsprocesser og samtidig tilbyder avancerede funktioner som f.eks. skedulering af printjob, fjernstyring osv.

  5. Service og support: En pålidelig service- og supportinfrastruktur er afgørende, især når man bruger 3D printere til erhvervsmæssige formål. Vælg en printer fra en producent, der tilbyder god kundesupport og hurtig reaktion på problemer eller nedbrud, som 3D Eksperten. Vi tilbyder serviceaftaler skræddersyet til dig. 

  6. Pris og totalomkostninger: Udover den initiale anskaffelsespris skal du også tage højde for de samlede omkostninger ved drift, herunder forbrugsstoffer som filament, reservedele og vedligeholdelse. Det kan også være en god idé at overveje en leasingaftale, hvis det passer bedre til din virksomheds budget.

  7. Anvendelsesområder og specialfunktioner: Nogle 3D printere kommer med specialfunktioner som dual-extruders til multicolor-print, lukket eller åbent kabinet. Evaluer dine behov og overvej om disse funktioner er værdifulde for din virksomhed.

 

Hos 3D Eksperten ved vi, at vælge den rigtige 3D-printer til erhvervsmæssig anvendelse kræver grundig research og overvejelse af de ovennævnte faktorer. Ved at tage hensyn til dine specifikke behov og krav kan du sikre, at den valgte printer bliver en værdifuld investering for din virksomhed, der bidrager til øget produktivitet og innovation.

 

Vi har derfor tilrettelagt 4 online webinarer, hvor vi gennemgå 4 gode arbejdsheste fra 3D printverdenen til erhvervmæssigt brug. 

 

Online med 3D Eksperten – Fokus på 3D printere til din virksomhed Del 4 - Fokus Raise3D

 

 

Online med 3D Eksperten – Fokus på 3D printere til din virksomhed Del 3 - Fokus Ultimaker

 

Online med 3D Eksperten – Fokus på 3D printere til din virksomhed Del 2 - Fokus Zaxe

 

 

 

Online med 3D Eksperten – Fokus på 3D printere til din virksomhed Del 1 -

Fokus Bambu Lab

 

 

 

Next
Knude på dit filament?
Emil Sahlin
Ejer og 3D specialist

Emil Sahlin

Emil Sahlin har siden 2012 været en markant skikkelse inden for 3D print teknologi i Danmark. Som en af landets første forhandlere har han spillet en central rolle i introduktionen og udbredelsen af 3D printere.

Emil er ejer af 3D Eksperten, hvor han dagligt yder professionel rådgivning og vejledning til kunder, og sikrer dem de bedste løsninger inden for 3D print. Læs mere om Emil her.